Pamätám si ako by to bolo iba pred nedávnom, čo som v podobnom čase počas roka rozmýšľal, čo s mojim nasledujúcim štúdiom. Teda štúdiom na strednej škole. Rozhodnutia o štúdiu sú pre nás mladých (študentov) najťažšie.

Moje otázky pre výber SŠ:
- budem mať čas na kamošov?
- nebudem sa musieť veľa učiť?
- bude to ľahké?
- zvládnem to?
- budú tam dievčatá?

Výber bol akosi nerozhodný. Na výber boli tri školy (po predbežnom vystriedaní záujmov všetkých lokálnych stredných škôl). No výber padol a bolo neskoro. Štyri roky zbehli ako voda. Pamätám si ako sme sa s (novými) spolužiakmi smiali, že máme za (pred) sebou len polovicu štúdia. Bolo nám z toho zle.
Po štyroch rokoch (takmer) môžem odpovedať na každú otázku kladne.

O chvíľku maturujem. No stále nemám istú budúcnosť. Výber strednej školy najšťastnejší nebol. Môže za to hlavne to, že som bol v puberte a mal som o živote iné názory a skúsenosti ako teraz (???). Akokoľvek to je zmenilo by sa to. Viem akú strednú školu by som si vybral dnes. Neľutujem výber školy. Sú tam super ľudia, super učitelia. No aj tak by som si vybral ináč.

A teraz mám pred sebou ďalšie rozhodnutie. Vysoká škola. Ostať v rodnom meste? Odísť? Ostať v odbore, ktorý ma nebaví? Zmeniť na odbor, z ktorého nemám žiadne vedomosti?

Po 19 rokoch života a 4 rokoch pauzy od dôležitých rozhodnutí tu mám pred sebou ďalšie rozhodnutie. Som múdrejší, skúsenejší. Mám viac prehľadu o tom, čo sa deje vo svete. Aj vo svete práce. No ako sa rozhodnem? Bude to správne? Zvládnem to? Nesklamem (opäť) rodičov? A čo potom pracovný život?...

 Úvaha
Komentuj
 fotka
fxx  6. 2. 2014 22:44
aky je zmysel robenia niecoho co ta nebavi ?
 fotka
igorv  7. 2. 2014 06:58
@fxx Nešlo tam primárne o robení niečoho čo ma nebavi, vacdine veci, sa aj tak nevyhneme.
Napíš svoj komentár